jul.neirynck SAILORS


28, 29, 30 maart 20u Ontmoetingsruimte Thonetje Linkeroever Antwerpen
Julien Neirynck en Maya Mertens
d e t h e a t e r m a k e r
5 eur inkom
voorbeschouwing / info : +32 471 544 506
AVERAGE TEMPERATURE LINKEROEVER: 19°
Thonetlaan 169, 2050 Antwerpen (10 min van Antwerpen centrum)

A.i.R!@VoltaBXL

A.i.R! viezemeisje.com

We are very happy to welcome Maya Mertens and Willem Malfliet at Volta as part of our artist residency program. 

▪️Maya Mertens
Maya wants to use the residence in Volta as a platform for the search to the identity of her new project called ‘Vieze Meisje’. The concrete goal of the residence is to work towards a live act. 

Welcome Maya! Welcome Willem! ❤️

Picture by Julie Van Kerckhoven

Nineties Productions Billy the Kid in de Pers

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/21/leugens-en-egoisme-verpakt-in-feestjes-op-oerol-a1607469

Leugens en egoïsme verpakt in feestjes op Oerol

Muziek speelt een grote rol: met zes man een vrouw, onder wie twee leden van de ‘indie-folkband’ Edward Sharpe spelen ze een handvol zompige popsongs, maar er is ook een rap op een dreunende beat. Fascinerend is de live gebrachte soundtrack, met een hoofdrol voor Maya Mertens: schoenen in een bak grind, twee ontstoppers die hoefgetrappel oproepen en meer van dergelijke ingenieuze, auditieve trucs.

 

…”

 

Telegraaf:

poppunt.be/poppunt-tv repetitiekot

 

Het eigenzinnige In Een Discotheek handelt in Nederlandstalige ‘Indielektra’. Of zoals frontvrouw Maya Mertens het verwoordt: “Hoe melancholischer de teksten, hoe bruter de deunen.” Je hoort pop, smart, hiphop, elektronica en véél meer. Eigenlijk is het zoeken naar vergelijkingsmateriaal. Wellicht daarom eindigde de band zowel op Theater Aan Zee als op de Nekka-wedstrijd op het hoogste schavot. Straf! http://vi.be/ineendiscotheek Featured in Poppunt Magazine 75: http://poppunt.be/magazine

In een Discotheek wint tiende editie van Nekka-wedstrijd

In de KBC-toren in Antwerpen heeft de indie-electropopgroep In een Discotheek zondag de tiende editie van de Nekka-wedstrijd gewonnen, een tweejaarlijks concours voor jong muzikaal talent dat in het Nederlands zingt. De twee andere finalisten, Neander en The Grassroots Movement, eindigden gezamenlijk op de tweede plaats. Neander mag wel de publieksprijs mee naar huis nemen. De finale maakte dit jaar deel uit van de Cultuurmarkt van Vlaanderen die in de Antwerpse binnenstad plaatsvond.
De winnaar van de Nekka-wedstrijd krijgt een tweedaags verblijf in de opnamestudio Motormusic, maar mag vooral ook deelnemen aan een reeks concerten. Zo zal In een Discotheek alvast op de affiche van Nekka-Nacht prijken. Nekka-Nacht, het jaarlijkse feest van de Nederlandstalige muziek, nam dit jaar een sabbatjaar na het wegvallen van twee belangrijke partners van de organisatie, maar zal op 21 april 2018 naar de Lotto Arena terugkeren voor een feestelijke 25ste editie.
De jury, met onder meer Amaryllis Temmerman, Roel Van Bambost en Dirk Blanchart, loofde de creativiteit, de speelsheid, de kwaliteit van de teksten en het spelplezier van In een Discotheek, een vijfkoppige groep rond frontvrouw Maya Mertens. De band mocht dit jaar al op tour met Het Zesde Metaal en won tijdens de laatste editie van Theater aan Zee ook al de TAZ Jongmuziekprijs.

In een Discotheek vervoegt op de erelijst van de Nekka-wedstrijd eerdere winnaars als Stoomboot, Jeroen Kant, Yevgueni en Hannelore Bedert.

bron: metroline

BREAKING #TAZ JONGMUZIEKPRIJS !

TAZ JONGMUZIEKPRIJS

 

In Een Discotheek

In een discotheek is het goed vertoeven als de kleinkunst hippies naar huis zijn. Energieke nummers, dansbaar, geweldige teksten en een frontvrouw met charisma. Hoewel de nummers structureel nog meer mogen variëren, laat de fris, melancholische Maya ons niet meer los. Ik kan niet geloven dat je mij hebt gekozen uit die 30.000 swipes, een nummer genaamd ‘Navel/Liefde over Tinder’ is modern, naïef en spreekt daarmee perfect hun generatie aan.