BREAKING #TAZ JONGMUZIEKPRIJS !

TAZ JONGMUZIEKPRIJS

 

In Een Discotheek

In een discotheek is het goed vertoeven als de kleinkunst hippies naar huis zijn. Energieke nummers, dansbaar, geweldige teksten en een frontvrouw met charisma. Hoewel de nummers structureel nog meer mogen variëren, laat de fris, melancholische Maya ons niet meer los. Ik kan niet geloven dat je mij hebt gekozen uit die 30.000 swipes, een nummer genaamd ‘Navel/Liefde over Tinder’ is modern, naïef en spreekt daarmee perfect hun generatie aan.

TAZETTE #9

2X JONG MUZIEK

VERSLAG ‘IN EEN DISCOTHEEK’ EN ‘UMM’

​Na zeven dagen jong muzikaal geweld kan je vandaag nog voor een laatste keer terecht in het Fort Napoleon, op de zeedijk, in Café Crayon en in de Lokettenzaal voor een selectie aan bands. Wij gingen gisteren kijken naar UMM en In Een Discotheek en werden positief verrast.

“Ik kan niet geloven / dat je mij hebt gekozen / uit die dertigduizend swipes / die je de wereld beloofde,” zingt Maya Mertens van In Een Discotheek. Een dame met pit, gevoel voor humor, en een kristalheldere stem inclusief vertederend Hollands accent. Verder herkennen we op het podium ook nog: Gode Kempen op synths (vorig jaar te zien bij Jong Werk met Kluster), Casper Van De Velde op drums (drummer bij jazzduo SCHNTZL), Paulien Rondou als tweede stem en Viktor de Greef op bas en synths. De groep werd samengesteld in en rond het Conservatorium Antwerpen, afstudeerrichting Kleinkunst. De dagen dat kleinkunst nog beelden opriep van slobbertruien, bruine kroegen en brave goedzakken lijkt bij deze definitief voorbij. Mag vanaf heden wel in de associatieve trommel: een over de grond rollende Mertens, woest bijtend, dramatisch melancholiek en lyrisch voordragend. Van stevige elektro tot gevatte meezingrefreinen, zonder daarbij ooit klef te worden. Een straffe band met een straffe frontvrouw, die het publiek in geen tijd op haar hand had.

Van de discotheek gingen we naar een ietwat bedeesder pyjamafeestje met UMM. Hun kabbelende pop, aangestuurd door synths en de ijle stem van zangeres Lise Daelemans verveelde niet, al bleven we al snel op onze honger zitten. Hier en daar een meer gedurfde gitaarlijn of vocale uitschieter was geen overbodige luxe geweest. Veel werd echter goed gemaakt door het spelplezier waarmee het kwintet overduidelijk op het podium stond. We horen ze graag nog eens terug, al zal dat misschien wel eerder als achtergrondmuziek zijn bij onze wekelijkse yogasessie dan op de voorste rij van een concert. (Ewoud Vermote)

IN EEN DISCOTHEEK SPEELT VANDAAG OM 17U IN DE STAD. UMM SPEELT VANDAAG OM 24U IN DE LOKETTENZAAL VAN DE GROTE POST.

TICKETS IN EEN DISCOTHEEK
TICKETS UMM

http://focus.knack.be/

Luister: In Een Discotheek doet het swingend, én in het Nederlands

In Een Discotheek – die bandnaam! – speelt heden ten dage op Theater Aan Zee met een mix van jazz, indie en kleinkunst.

 

Soms vraagt een mens zich af hoe Bazart zou klinken met twee zangeressen, de metronoom in overdrive en een ontketende jazzdrummer. Fans van In Een Discotheek, een van de bands in het Jong Muziek-programma van Theater Aan Zee, kennen het antwoord.

De band rond Maya Mertens speelde afgelopen winter op het Brussels Jazz Weekend en mocht het publiek van Het Zesde Metaal opwarmen. O ja, eind augustus mogen ze de finale van de Nekka-wedstrijd spelen.

In Een Discotheek speelt woensdag, donderdag en vrijdag nog op verschillende locaties in Oostende. Hier kun je alvast luisteren naar hun versie van Moe, live op de binnenkoer van Fort Napoleon.

IN EEN DISCOTHEEK op FACEBOOK

UNCUT SLOMO

MORGEN speciaal voor U in REALTIME VOLTA Presents: In Een Discotheek + LALAO

Geplaatst door In Een Discotheek op vrijdag 24 maart 2017

 

 

 

#uitverkocht

RECUP 08/12

186_1946_meike8
Vulvia Groep: Julien Neirynck, Vincent Van Sande, Maya Mertens

 © Jef Cuypers

RECUP DONDERDAG 8 DECEMBER

20:00 “Friedrich” – Julien Neirynck & Vulvia Groep
première – 60’ – grote zaal – 14/12€

“Friedrich” toont een wereld, een land, een plek ergens in het universum waar twee rijkdommen hun grenzen voor elkaar gesloten houden. Ze zijn er allebei van overtuigd dat hun manier van leven niet valt te rijmen met die van de ander. Drie personages onderzoeken hoe ze elkaars raakpunten kunnen ontdekken. Een onstuimig sprookje over de mens en zijn doldwaze kuren in haasachtige tijden.

“Friedrich” is deel twee van de Praecox-trilogie. In maart 2016 toonde RECUP het eerste luik “Ejaculatio Praecox” waarover de pers schreef: “Een van de spannendste voorstellingen van het Amsterdamse Fringe Festival.” Het Parool. “Vulvia Groep toont zich een spannend collectief vol lef, met gevoel voor vuile humor en vrolijk absurdisme… Ik zie ze graag nog een keer terug.” Theaterkrant.

Tekst: Julien Neirynck. Spel: Vincent Van Sande, Julien Neirynck & Maya Mertens. Muziek: Maya Mertens. Dramaturgie: Gode Kempen. Licht en scenografie: Max Adams. Productie: Vulvia Groep & Zuidpool.