Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nineties bouwt een online rouw resort: Memento Mori

July 15, 2020 July 19, 2020 UTC

https://www.theaterbellevue.nl/agenda/2732/Nineties_Productions/Memento_Mori_2020_een_online_rouw_resort

Bij Nineties Productions kun je rouwen om alles wat niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Maar laat ook je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren. In dit online oord wordt er stilgestaan bij het voorbijgaan der dingen. Hier is er plek voor het sentiment van verlies om te zien wat ons dierbaar is, want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

Memento Mori is een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. Een immersief ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens. 

Deze voorstelling is Engels gesproken.

Eigenlijk zou Nineties nu de eerste repetitieweek van haar nieuwe locatievoorstelling Memento Mori erop hebben zitten. Toen Nederland half maart in de intelligente lockdown ging veranderde alles voor onze voorstelling drastisch. We wilden met Memento Mori een voorstelling maken over onze afstand tot onze eigen sterfelijkheid, maar de realiteit haalde ons in. De Corona-crisis is wellicht zelf al één grote mondiale Memento Mori geworden die niemand had kunnen voorzien. Daarnaast lijkt het theaterseizoen zo goed als afgeschreven en is repeteren en spelen in de vorm zoals we die kennen voorlopig onmogelijk. De huidige omstandigheden hebben ons dan ook gedwongen tot aanpassing van zowel concept, inhoud als vorm van de voorstelling. Maar er is goede hoop, het virus laat zich indammen en we kunnen weer meer en meer met elkaar en onder elkaar! Daarnaast zouden we Nineties niet zijn, als we niet weer met een gulzige energie deze onbekende situatie in zouden stappen. Ja je leest het goed, dubbele ontkenning, – en – maakt plus, Nineties zíjn we dus. En voor je het weet heb je een yell…

Vanaf volgende week beginnen we met repeteren aan Memento Mori 2020, een online rouw resort. Naast Yannick staan performers Marius Mensink, Ibelisse Guardia Ferragutti, Maya Mertens en Christiaan Verbeek op de (digitale) bühne. Julian Maiwald ontwerpt het (online) beeld en Esmée Thomassen stort zich op de kostuums. Josephine van Rheenen van De Dansers voegt zich in het team als bewegingscoach, niet omdat we te veel thuis zitten, maar voor de (groeps)choreografieën van de voorstelling. En last but not least gaan Anne Maike en Floor de voorstelling co-regisseren. 

Memento Mori is een live geconstrueerde theatrale en virtuele ontmoetingsplek, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. Een immersief ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens. Vanaf 15 juli is ons online resort open. Trek je badjas en je slippers aan en ga met ons mee op staycation om emotioneel te detoxen in deze Corona tijden. Bij ons kun je rouwen om alles wat niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Maar laat bij ons ook je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren. In dit online oord wordt er stilgestaan bij het voorbijgaan der dingen. Hier is er plek voor het sentiment van verlies om te zien wat ons dierbaar is, want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden om publiek ook in levende lijve bij de voorstelling aanwezig te laten zijn.

€7 – €30 Online én Live

NDSM

Amsterdam, + Google Map