Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

404 gent

September 29, 2023 All day

https://www.viernulvier.gent/nl/agenda/6519/support-fahad-seriki/le-motel-magugu-vieze-meisje?utm_campaign=viernulvier-le-motel-2023

LE MOTEL

De wereld van Brusselaar Le Motel is een draaikolk van beeld en geluid. Als veelzijdig muziekproducer en filmcomponist is hij niet enkel wereldwijd op festivals en in clubs te vinden, maar waagt hij zich als field recordist ook in onherbergzame gebieden. Alle verzamelde ervaringen en geluiden verwerkt hij in zijn studio: organische elementen versmelten met woozy synths.

Le Motel brak door met de plaat ‘OKA’ (2015). Het album, dat moeiteloos juke, hiphop en techno verenigt, met daar nog eens een jazzy laagje over, werd door de Britse BBC Radio 6-DJ Gilles Peterson prompt uitgekozen tot ‘album van de week’. Le Motel slaat af en toe ook de handen in elkaar met grote hiphopartiesten, onder wie: 

MAGUGU 

Magugu is een Nigeriaanse dichter die vloeiend afrobeat, dancehall, grime en drum-’n-bass combineert. Tijdens zijn optredens rapt hij in Pidgin, een op het Engels gebaseerde creooltaal die in Nigeria wordt gesproken. Hij staat bekend als de artiest uit Cardiff met de typerende rauwe stem. Na talrijke releases op zijn eigen GUGUGANG Records, heeft Magugu ook muziek uitgebracht op cutting-edge labels als Deep Medi Musik en Critical Music, en heeft hij samengewerkt met artiesten als My Nu LengPhase en Chad Dubz.

VIEZE MEISJE

Vieze Meisje is pop, performance, humor en rave ineen. Het electroduo bestaat uit performer-zangeres Maya Mertens en componist Alan van Rompuy (a z e r t y Klavierwerke), die instaat voor de meest acrobatische beats. Samen zorgen ze voor spetterende liveshows die je sneller zullen boosten dan een energydrink. “Life is a vieze cirkel!”

€14